perjantai 23. maaliskuuta 2012

Salakavala Mon Amie

 
Kesällä 2010 asuin työharjoittelujakson ajan Arabianrannassa Helsingissä. Asuinpaikka oli vähän vaarallinen, sillä ihan naapurissa sijaitsi Iittalan outlet. Ihastuin siellä ensimmäistä kertaa Rörstrandin Mon Amie -astioihin, jotka on suunniteltu 1950-luvulla ja joita valmistetaan uusiotuotantona. 

Ensimmäinen hankintani olivat korkeat korvattomat mukit Hulluilta päiviltä. Ajattelin, että ihastus helpottuu niillä. Seuraavaksi hankin Huutonetistä muutaman orvon kupinaluslautasen (olen bongaillut sieltä myös muutaman muun kerran tätä astiasarjaa, mutta silloin muitakin halukkaita on ollut liikaa tai allekirjoittaneella ei riittävästi varoja astiainvestointeihin). Sitten tuli tuo purkki. Viimeisin hankinta oli ylimmässä kuvassa näkyvä iso lautanen, jonka laitoin keittiön seinälle. Toivon, että ruokkimalla ihastustani näillä pienillä hankinnoilla välttyisin ostamasta kuuden hengen astiastoa. Valitettavasti ihastus ei ole kyllä laantunut ollenkaan. Yhden antiikkiliikkeen myyjätär sanoi, että on omistanut tätä astiasarjaa 1960-luvulta lähtien ja on yhä ihan ihastunut siihen, vaikkei se ole edes sen näköinen, millaisista hän yleensä pitää. Kuulostaa kohtalokkaalta.








1 kommentti:

  1. tossa on kyllä jotain tosi kaunista! tavallaan vanha ja retro mut kuitenkin tosi herkkä ja kaunis. en ihmettele yhtään jos jäit koukkuun :O

    VastaaPoista